Študenti FEM na exkurzii v čokoládovej manufaktúre Zotter
08.11.2016 | Ľubica ŠemelákováKatedra marketingu a obchodu organizovala 3. novembra 2016 pre svojich študentov exkurziu do čokoládovej manufaktúry Zotter v rakúskom Bergli.
Exkurzie sa zúčastnili študenti študijného programu Agrárny obchod a marketing v rámci predmetu Marketingová komunikácia, ako aj slovenskí a zahraniční študenti z programu Eurus Agri a Business Economics.
Zotter je exkluzívna ,,Bean to bar“ čokoládovňa (od kakaového bôbu po tabuľku čokolády), ktorá produkuje v bio a fair trade kvalite. Naša Chocolate Tour začala premietnutím krátkeho filmu o histórii, výrobe a celkovom pôsobení čokoládovne. Samotná prehliadka čokoládovne trvala približne 2 - 3 hodiny. Prehliadka manufaktúry je individuálna a záleží len na Vás, akú dlhú si ju urobíte. Počas nej sme mali možnosť ochutnať množstvo druhov čokolád, ktoré Zotter vyrába. Začali sme od základov, akými sú rôzne druhy cukru, kakaových bôbov z rôznych krajín, čokoládových práškov a základné neochutené čokolády, pokračovali sme cez veľa druhov ochutených čokolád k čokoládam rozpustným a ďalej k čokoládovým bonbónom. Na každom stanovišti je niekoľko rôznych druhov. Ochutnávka čokolád je neobmedzená. Na konci prehliadky sme naposledy ochutnali čokolády z bežiaceho pásu (Running Chocolate). Nakoniec sme si mohli všetky ochutnávané i neochutnávané druhy zakúpiť v čoko shope, kde sme osobne stretli aj majiteľa čokoládovne, pána Josefa Zottera.
Po tomto silnom zážitku sme si prehliadli ich vlastnú ZOO so zvieratami, z ktorých pochádza jedlo v reštaurácii, ktorá sa nachádza v ZOO.
V mene všetkých zúčastnených vyslovujeme veľké ďakujem dekanke FEM, pani prof. Dr. Ing. Elene Horskej, ako aj celému dekanátu a vedúcej Katedry marketingu a obchodu, pani prof. Ing. Ľudmile Nagyovej, PhD., že nám umožnili so študentami vycestovať a navštíviť toto čokoládové impérium.
Autor:Ing. Michaela Šugrová