Medzinárodný workshop v rámci Horizont 2020 projektu COMFOCUS a spustenie Open Call 2
25.04.2023 | Tomáš Poláčik
Dňa 19. apríla 2023 sme na FEM SPU v Nitre privítali účastníkov medzinárodného workshopu "Sharing best practices among food consumer science experts", organizovaného v rámci Horizontu 2020 projektu COMFOCUS (101005259)
Dňa 19. apríla 2023 sme na FEM SPU v Nitre privítali účastníkov medzinárodného workshopu "Sharing best practices among food consumer science experts", organizovaného v rámci Horizontu 2020 projektu COMFOCUS (101005259).
V úvode koordinátor projektu Machiel Reinders (Wageningen University, Holandsko) krátko predstavil projekt offline a online účastníkom podujatia. Následne prebiehali diskusie v menších skupinách s cieľom brainstormingu nápadov o harmonizovaných protokoloch a opatreniach vo výskumných aktivitách, s vedením Liisa Lähteenmäki (Aarhus University, Dánsko).
Na záver podujatia lokálna koordinátorka projektu a WP3 prof. Elena Horská oficiálne spustila aj 2. otvorenú výzvu (Open Call 2). Jej cieľom je poskytnúť výskumným pracovníkom príležitosť získať prístup do európskych inštitúcií zaoberajúcich sa spotrebiteľskými vedami, ktoré sa špecializujú na psychofyziologické merania, ako aj výskum virtuálnej a rozšírenej reality, a tiež uskutočniť spoločný výskum dôležitých otázok spotrebiteľských vied o potravinách. V ponuke je 67 pozícií na realizáciu výskumu v jednej zo zúčastnených pracovísk, ktoré sú určené na výskumné projekty v súlade s odbornými znalosťami a výskumnými prioritami rôznych inštitúcií.
Cieľom projektu COMFOCUS financovaného z EÚ je rozvíjať spotrebiteľskú vedu o potravinách prostredníctvom kritického pohľadu na používané koncepty a metódy, s cieľom vytvoriť harmonizované opatrenia a protokoly. Existencia týchto harmonizovaných prístupov umožní porovnať zistenia z rôznych štúdií a integrovať údaje z viacerých štúdií. Konečným cieľom je vytvoriť komunitu COMFOCUS pre spotrebiteľskú vedu o potravinách.
Submit your proposal within the COMFOCUS Open Call #2
Fotogaléria
Autorka: Ing. Jana Gálová, PhD.
ÚMOSŠ FEM SPU v Nitre