Medzinárodný COMFOCUS (Horizont 2020) workshop na podporu Open Call 2 v Krakowe
18.07.2023 |
Dňa 13. júna 2023 sa na Krakow University of Economics (UEK) v Poľsku konal medzinárodný workshop "Online Visit of the European Research Infrastructure". Organizovaný bol v rámci Horizont 2020 projektu COMFOCUS (101005259) na podporu Open Call 2 – otvorenej výzvy na prihlasovanie na výskumné stáže na 9 európskych inštitúciách a laboratóriách.
Dňa 13. júna 2023 sa na Krakow University of Economics (UEK) v Poľsku konal medzinárodný workshop "Online Visit of the European Research Infrastructure". Organizovaný bol v rámci Horizont 2020 projektu COMFOCUS (101005259) na podporu Open Call 2 – otvorenej výzvy na prihlasovanie na výskumné stáže na 9 európskych inštitúciách a laboratóriách.
V úvode za hosťujúcu univerzitu privítal miestnych a online účastníkov podujatia prof. Krzysztof Wach z UEK spolu s lokálnou koordinátorkou projektu za SPU v Nitre prof. Elenou Horskou. Následne koordinátor projektu Machiel Reinders (Wageningen University, Holandsko) krátko predstavil projekt.
V ďalšej časti programu prebehla virtuálna prehliadka zapojených výskumných inštitúcií, kde jednotliví zástupcovia predstavili svoje pracoviská a možnosti výskumu.
Na záver podujatia sa diskutovalo o cieľoch a očakávaných výsledkoch Open Call 2. Cieľom tejto otvorenej výzvy je poskytnúť výskumným pracovníkom príležitosť získať prístup do európskych inštitúcií zaoberajúcich sa spotrebiteľskými vedami, ktoré sa špecializujú na psychofyziologické merania, ako aj výskum virtuálnej a rozšírenej reality, a tiež uskutočniť spoločný výskum dôležitých otázok spotrebiteľských vied o potravinách. V ponuke je 67 pozícií na realizáciu výskumu v jednej zo zúčastnených pracovísk, ktoré sú určené na výskumné projekty v súlade s odbornými znalosťami a výskumnými prioritami rôznych inštitúcií.
Cieľom projektu COMFOCUS financovaného z EÚ je rozvíjať spotrebiteľskú vedu o potravinách prostredníctvom kritického pohľadu na používané koncepty a metódy, s cieľom vytvoriť harmonizované opatrenia a protokoly. Existencia týchto harmonizovaných prístupov umožní porovnať zistenia z rôznych štúdií a integrovať údaje z viacerých štúdií. Konečným cieľom je vytvoriť komunitu COMFOCUS pre spotrebiteľskú vedu o potravinách.
Podajte si žiadosť o grant v rámci COMFOCUS Open Call #2 do 19. augusta 2023! https://comfocus.eu/comfocus-open-call-2/
Autorka: Ing. Jana Gálová, PhD.
ÚMOSŠ FEM SPU v Nitre