Medzinárodné vedecké sympózium Sustainable, resilient and fair food systems in the EU and globally
napísal Tomáš Poláčik
Medzinárodné vedecké sympózium Sustainable, resilient and fair food systems in the EU and globally.
V dňoch 6. a 7. októbra 2022 sa na FEM SPU v Nitre uskutočnilo medzinárodné vedecké sympózium "Sustainable, resilient and fair food systems in the EU and globally," organizované v spolupráci so Slovenskou akadémiou pôdohospodárskych vied a Úniou európskych akadémií poľnohospodárskych vied UEAA. Zúčastnilo sa ho okolo 50 účastníkov prezenčne alebo online formou a prvý deň jeho súčasťou bolo plenárne zasadnutie ako sprievodné podujatie Valného zhromaždenia UEAA.
Sympósium bolo priamym výstupom riešenia projektu VEGA 1/0245/21 "Implementation of the New EU Food Strategy in the Food Chain in Slovakia" a Horizon 2020 101005259 "Communities on Food Consumer Science" (COMFOCUS) ako aj ďalších projektov, riešených na Ústave marketingu, obchodu a sociálnych štúdií. Medzi hosťami boli aj účastníci plenárneho zasadnutia UEAA, ktorí si prezreli areál SPU, našu aulu a mali prehliadku výskumného centra Agrobiotech. Výstupom sympózia bude zborník vedeckých príspevkov.
Dôležitou súčasťou tohto vedeckého podujatia bol informačný seminár COMFOCUS pre slovenských výskumníkov o možnosti pripojenia sa ku výzve využiť softvér projektu pre vedecké a výskumné účely. Seminár prebehol online formou a o spoluprácu prejavili záujem kolegovia z Ekonomickej univerzity v Bratislave a Prešovskej univerzity.