Medzinárodné vedecké sympózium Sustainable, resilient and fair food systems in the EU and globally

napísal

Medzinárodné vedecké sympózium Sustainable, resilient and fair food systems in the EU and globally.

V dňoch 6. a 7. októbra 2022 sa na FEM SPU v Nitre uskutočnilo medzinárodné vedecké sympózium "Sustainable, resilient and fair food systems in the EU and globally," organizované v spolupráci so Slovenskou akadémiou pôdohospodárskych vied a Úniou európskych akadémií poľnohospodárskych vied UEAA. Zúčastnilo sa ho okolo 50 účastníkov prezenčne alebo online formou a prvý deň jeho súčasťou bolo plenárne zasadnutie ako sprievodné podujatie Valného zhromaždenia UEAA.

Sympósium bolo priamym výstupom riešenia projektu VEGA 1/0245/21 "Implementation of the New EU Food Strategy in the Food Chain in Slovakia" a Horizon 2020 101005259 "Communities on Food Consumer Science" (COMFOCUS) ako aj ďalších projektov, riešených na Ústave marketingu, obchodu a sociálnych štúdií. Medzi hosťami boli aj účastníci plenárneho zasadnutia UEAA, ktorí si prezreli areál SPU, našu aulu a mali prehliadku výskumného centra Agrobiotech. Výstupom sympózia bude zborník vedeckých príspevkov.

Dôležitou súčasťou tohto vedeckého podujatia bol informačný seminár COMFOCUS pre slovenských výskumníkov o možnosti pripojenia sa ku výzve využiť softvér projektu pre vedecké a výskumné účely. Seminár prebehol online formou a o spoluprácu prejavili záujem kolegovia z Ekonomickej univerzity v Bratislave a Prešovskej univerzity.

Fotogaléria.

Ísť späť